Ensimmäisellä tunnilla käytiin läpi kurssin tehtäviä ja työtapaa. Kurssilla on tarkoitus tehdä minitutkielma ja muutama oman alan asiakirja, ja tämän ryhmän kanssa tehdään tiedote ja kaupankäynnin asiakirjoja. Muita tehtäviä kurssilla on tutustua video-CV:hen ja lähettää ammatillinen sähköpostiviesti. Kurssin kesto on 14 tuntia. Kurssilaiset saivat tehtävät paperilla sekä nettisivustolla, ja ne löytyivät myös koulun sähköisestä oppimisympäristöstä.

Alussa kävin perinteiseen tapaan läpi monistenipusta viittaustekniikkaa esimerkkien kautta taululta ja lopputunti ideoitiin minitutkielman aihetta. Seuraavalla tunnilla päästiin sitten tietokoneille kirjoittamaan.

Kurssilaiset tuntuivat olevan mielissään siitä, että tehtäviä saisi tehdä vapaassa järjestyksessä. Suurin osa alkoi tehdä tutkielmaa, mutta muutama valitsi toisen tehtävän. Siitäkin pidettiin, että tehtävät sai myös  tarvittaessa kotiin. Kaikki tekivät keskittyneesti hommia kirjoitustunnin ajan. Viittaustekniikkaa käytiin monen kanssa vielä erikseen, vaikka sitä oltiin yhdessä käyty läpi, joten ensimmäisen tunnin opettajajohtoinen pohjustus aiheeseen voisi jäädä pois. Viittaustekniikasta voisi tehdä omia pieniä tehtäviä, jotka kukin tekisi alkuun ennen tutkielman aloittamista.

Kovin tarkasti en vielä avannut opiskelijoille työtavan erityispiirteitä, näytin vain tehtäviä ja kerroin, että omaan tahtiin vapaassa järjestyksessä saa niitä tehdä. Tähän voisi vielä seuraavalla tunnilla palata ja laittaa kurssilaiset miettimään omia tavoitteitaan. Jos kirjoittaminen olisi vaikeaa, kurssi tuntuisi varmasti työläältä. Täytyy pohtia, tarvitseeko esimerkiksi kaikkien saada valmiiksi kaikki tehtävät.

Hyvin lähti kurssi alkuun. Nopeimmat saivat jo ensimmäisen kerran päätteeksi melkein valmiiksi kurssin suurimman työn. Voi olla, että tällainen urakointimalli motivoi tekemään sen nopeasti valmiiksi. Täytyy miettiä, mitä tosi nopeiden kanssa tehdään kurssin loppupuolella, jos kaikki tehtävät ovat valmiina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s